Svet

[ Izvor: Mediji ]

26. 02. 2024. 16:45 2

Sto narkomana pobeglo iz centra za lečenje

Vijetnamske vlasti tragaju za oko 100 pacijenata koji su pobegli iz prenatrpanog javnog centra za lečenje narkomanije u delti Mekonga, preneli su danas tamošnji mediji.

Vijetnam ima više od 30.000 registrovanih narkomana koji se leče u javnim ustanovama, od kojih su neki po zakonu primorani da provedu do dve godine u zatvorenim odeljenjima. Većina pritvorenih pacijenata teško doživi naglo odvikavanje od narkotika u tim centrima, a neki su smešteni u samice zbog kršenja pravila ponašanja.

Posle tuče sa obezbeđenjem u subotu uveče, 191 zavisnik od droge pobegao je iz centra za lečenje narkomanije u gradu Sok Trang, preneli su mediji i policija. Dodaje se da je pronađeno njih 94, ali policija i porodice traže još oko 100 pacijenata.

Vijetnam eksperimentiše sa više opcija za lečenje zavisnosti, ali centri za detoksikaciju ostaju najčešća opcija. Vlada i javnost naširoko podržavaju centre kao održivu opciju lečenja, ali stručnjaci za bolesti zavisnosti kažu da to ne funkcioniše i da se pacijenti često vrate konzumiranju droge.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati