Svet

[ Izvor: CBC ]

24. 01. 2024. 22:15 7

Pao avion sa radnicima Rio Tinta, šestoro poginulo

Šest osoba je poginulo u padu malog putničkog aviona, koji je prevozio radnike u rudnik dijamanata Dijavik kompanije "Rio Tinto" na kanadskim severozapadnim teritorijama, saopštile su kanadske vlasti.

Kanadski odbor za bezbednost u saobraćaju i Kraljevska kanadska konjička policija potvrdili su višestruke smrtne slučajeve u nesreći u utorak.

Mlaznjak je pripadao regionalnom prevozniku "Northvestern Air" i sišao je samo oko 500 metara od kraja piste na regionalnom aerodromu Fort Smit.

Oglasio se i Rio Tinto

"Si-Bi-Si" je preneo izjavu rudarskog giganta "Rio Tinto" koji je u saopštenju rekao da sarađuje sa vlastima i da je ponudio pomoć u naporima da se utvrdi uzrok nesreće.

- Kao kompanija, apsolutno smo razoreni ovim vestima i nudimo punu podršku našim ljudima i zajednici koji danas tuguju - rekao je izvršni direktor Rio Tinta Jakob Stausholm, preneo je Rojters.

Zajednički spasilački koordinacioni centar Trenton rekao je da se avion srušio ubrzo nakon poletanja.

- Kraljevsko vazduhoplovstvo Kanade, Kraljevska kanadska konjička policija i kanadski rendžeri bili su uključeni u operaciju potrage i spasavanja - saopštio je centar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati