Svet

[ Izvor: Mediji ]

09. 01. 2024. 19:08 2

HAOS u Sloveniji: Vetar obarao kamione (FOTO)

Jaka oluja koja je ovog utorka pogodila Sloveniju, prevrtala je kamione na putu kod slovenačkog naselja Podnanosa, a među njima je i kamion kojim je upravljao 61-godišnji muškarac iz Srbije.

Muškarac iz Srbije, na sreću, nije povređen, prenosi portal 24UR.

Nešto kasnije, vetar je na regionalnom putu kod Manča prevrnulo još jedan kamion u kojem je zarobljen 23-godišnji hrvatski državljanin. Kako je saopšteno iz novogoriške policijske uprave, vatrogasci su mu pomogli da izađe iz vozila, ali je zbog lakših povreda morao da bude zbrinut u Domu zdravlja u Ajdovščini.

Na istom mestu, prethodno se prevrnuo strani kombi sa prikolicom kojim je upravljao 45-godišnji vozač, državljanin Rumunije. Njegov suvozač i on nisu povređeni.

Agencija za životnu sredinu Slovenije izdala je narandžasto upozorenje za jugozapad Slovenije upravo zbog jakog vetra.

Primorski auto-put između čvorova Kastelec i Kozina prema Ljubljani bio je zatvoren za saobraćaj. Ograničenja za pojedine grupe vozila važe i u Vipavskoj dolini, gde je i pored zabrane vožnje za ovu grupu vozila nevreme prevrnulo nekoliko kamiona.

Usled nevremena prevrnuo se i kamion sa prikolicom kojim je upravljao 23-godišnji vozač koji se od naleta prevrnuo na desnu stranu.

Ograničenja u saobraćaju i dalje važe za kamione koji zbog svoje visine imaju još veći rizik da ih prevrnu jaki udari vetra. Sa brzinom kretanja vozila pojačava se i jačina vetra, upozorili su u PU Nova Gorica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati