Svet

[ Izvor: Mediji ]

08. 11. 2023. 10:20 1

Više pacijenata otrovano gaziranim pićem u Hrvatskoj

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš u KBC-u Zagreb obišao je ove srede pacijenta koji je hospitalizovan zbog trovanja gaziranim pićem, a nakon toga je izjavio da je "nešto više pacijenata" otrovanih gaziranim pićem, ne precizirajući o kom broju je reč.

- Još ih je nekoliko, kod mnogih je upitno radi li se o hemijskoj povredi ili psihogenoj reakciji ili nekom drugom patološkom stanju. U ovom trenutku situacija je pod kontrolom - rekao je Beroš za zagrebačku N1.

- Moramo biti oprezni, ali ne treba sejati paniku - rekao je Beroš i preporučio da je najbolje ne konzumirati gazirana pića, već piti samo vodu.

Ante Jukić, dekan hemijskog inženjerstva i tehnologije Univerziteta u Zagrebu, izjavio je da je zbog trovanja gaziranim pićem hitno potrebno sprovesti temeljnu analizu situacije.

Incident sa zatrovanim pićem obelodanjen je u utorak, zahvaljujući objavama na društvenim mrežama, ali je, prema pisanju hrvatskih medija, najmanje dva takva slučaja bilo i pre dva meseca, a radilo se o jednom bračnom paru kada je suprug hospitalizovan nakon jednog gutljaja gaziranog pića u jednom riječkom restoranu, kao i jednom dečaku iz Krapine.

Da je i četvrti pacijent hospitalizovan zbog sumnje u trovanje gaziranim pićem, potvrdio je ranije predstavnik Zavoda za gastreneterologiju KBC-a Zagreb Rajko Ostojić, koji smatra i da bi u ceo slučaj trebalo uključiti forenzičare iz centra "Ivan Vučetić".

HRT nezvanično saznaje da su gotovi rezultati istrage HZJZ-a i u 16 izuzetih bočica utvrđene su određene nepravilnosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati