Svet

[ Izvor: Mediji ]

10. 08. 2023. 07:09 0

Ubijen kandidat za predsednika Ekvadora (VIDEO)

Fernando Viljavisensio, kandidat za predsednika Ekvadora, ubijen je u atentatu koji se desio na predizbornom mitingu u Kitu u sredu. Viljavisensio je bio narodni poslanik u skupštini, a ubijen je kad je ulazio u automobil kojim je trebalo da se udalji sa mesta održavanja mitinga, prenosi BBC. Član njegovog izbornog štaba rekao je lokalnim medijima da je "Viljavisensio ulazio u auto, kad mu je prišao napadač koji mu je pucao u glavu".

Aktuelni predsednik Ekvadora Giljermo Laso rekao je da "ovaj zločin neće proći bez kazne".Svedoci tvrde da je Viljavisensio (59) upucan tri puta. Osumnjičeni za atentat je takođe ranjen u pucnjavi koja je usledila, i on je kasnije umro od povreda koje je zadobio.

Prvi krug predsedničkih izbora u Ekvadoru treba da se održi 20. avgusta. Predsednik Laso, koji se neće kandidovati, rekao je da je "šokiran" ubistvom, i dodao da je "organizovani kriminal mnogo napredovao, ali će se puna težina zakona sručiti na njega".Nedavni porast nasilnih zločina, čiji poretač je sve veće prisustvo narko-kartela u Ekvadoru, je centralna tema u ovogodišnjoj predizbornoj kampanji. Predsednik Laso je prošlog meseca proglasio vanredno stanje i policijski čas u tri provincije, posle ubistava povezanih sa organizovanim kriminalom. Kampanja Viljavisensija je, osim bezbednosti građana, bila koncentrisana na borbu protiv korupcije, čime se bavio i kao novinar, ali i borbom za smanjenje uništenja okruženja.

Štab Viljavisensija je prošle nedelje objavio da su on i članovi tima dobili pretnje od vođe bande povezane sa krijumčarenjem droge.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati