Svet

[ Izvor: Mediji ]

01. 07. 2023. 12:10 1

Japan tvrdi: Dva ruska ratna broda kod Tajvana i Okinave

Japansko ministarstvo odbrane saopštilo je sinoć da je uočilo dva broda ruske mornarice u vodama blizu Tajvana i japanskog ostrva Okinave u prethodna četiri dana, nakon slične ovonedeljne objave Tajvana.

Tajvansko ministarstvo odbrane saopštilo je u utorak da je uočilo dve ruske fregate u blizini svoje istočne obale te je poslalo avione i brodove da ih drže na oku.

"Ovo je razog za ozbiljnu zabrinutost"

Japanska vlada rekla je prošlog meseca da ponovljene ruske vojne aktivnosti u blizini japanske teritorije, uključujući zajedničke vežbe s kineskim snagama, predstavljaju "ozbiljnu zabrinutost" za nacionalnu sigurnost Japana.

Japan i Tajvan pridružili su se Sjedinjenim Državama i njihovim saveznicima u nametanju širokih sankcija Rusiji nakon njene invazije na Ukrajinu prošle godine.

Viđene dve korvete

Japansko ministarstvo saopštilo je da su dve korvete klase Stereguščij prvi put uočene 70 km jugozapadno od najzapadnijeg japanskog ostrva Jonaguni, u prefekturi Okinavi u blizini Tajvana, u utorak ujutro.

Brodovi su plovili napred-nazad između Jonagunija i Tajvana, kretali su se prema istoku i zadnji put su uočeni u petak u vodama između ostrva Mijako i Okinava, navodi se, dodajući da je Japan poslao dva plovila da nadziru ruske brodove, prenosi Indeks.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati