Svet

Direktno.rs

19. 03. 2023. 22:11 8

Mandić: Građani, glasajte za Milatovića u 2. krugu

Crna Gora će 2. aprila u drugom krugu izbora birati predsednika između Mila Đukanovića i Jakova Milatovića, Sudeći po rezultatima prvog kruga, Milatović je favorit, a u prvom obraćanju mu je podršku pružio i Andrija Mandić, trećeplasirani na izborima sa 19,3 odsto glasova.

- Želim da se zahvalim svakom glasaču Demnokratskog fronta, dobili smo mnogo glasova, čestiti ljudi podržali su politiku pomirenja, politiku koja znači budućnost Crne Gore - rekao je Mandić, a onda dodao:

- Pobede Milatovića nad Milom Đukanovićem, najvećim problemom Crne Gore, nema bez podrške Demokratskog fronta, koliko god da je to dobar rezultat koji je ostvario. Dajem punu podršku Jakovu Milatoviću i pozivam sve građane Crne Gore da ga podrže, a naše glasače pozivam da svi izađu i glasaju za Jakova Milatovića, nezavisno od toga hoće li on poštovati našu podršku.

Lider DF-a je poručio da se nada da će građani vrednovati to što će "DF Milatoviću omogućiti da bude predsednik Crne Gore".

- Ne mislim da je on najbolji kandidat, ali je kandidat iza koga treba da stane većinska Crna Gora. To je naša dužnost i obaveza. Borimo se protiv Đukanovića 25 godina. To što će neko od mlađe generacije da formalno promeni vlast u Crnoj Gori, tj. da bude predsednik, to me ni najmanje ne nervira, jer je moj glavni cilj bio da Đukanović bude uklonjen s tog mesta, jer je on simobl podela i svega lošeg u Crnoj Gori - rekao je Mandić.

Mandić je naglasio i da je politika pomirenja i pružene ruke svima, i Crnogorcima, i Bošnjacima, i Albancima, i Hrvatima - "politika koju su zastupali od početka".

- To što smo se u jednom vremenu branili i bili oštri, to niko ne treba da nam zameri - rekao je on i dodao da je njihov glavni cilj da Đukanović bude prošlost, te da je to najvažnije.

- To raduje mene i sve ove ljude koji su bili žrtve torture Mila Đukanovića. Kad budu parlamentarni izbori, bićemo ona snaga koja će dominantno uticati na formiranje nove vlade. Velika pobeda je večeras ostvarena, ta pobeda će biti krunisana podrškom DF-a Milatoviću, budućem predsedniku Crne Gore, neka mu je srećna - kazao je on.

Upitan planira li da se drži zaokreta u retorici koji je napravio i misli li da ga je to koštalo na izborima, on nije direktno odgovorio.

- Možete da posmatrate da li nas košta ili ne. Osnovni cilj - da Đukanović bude poslat u političku prošlost - na putu je da bude ostvaren. Nismo napravili nikakav poseban zaokret, i 2008. na predsedničkim izborima sam pričao o pomirenju. Nismo se prodali Milu Đukanoviću. Ideja koju je nosio DF, ona trijumfuje. Ideja pobede nad onima koji su delili Crnu Goru, mnogo je važnija od pojedinačnih političkih karijera bilo koga u Crnoj Gori - kazao je Mandić.

Napomenimo i to, u prvom krugu predsedničkih izbora Milo Đukanović je osvojio 35,3 odsto glasova, a Jakov Milatović 29,2.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati