Svet

[ Izvor: Revije Fokus ]

14. 02. 2023. 13:32 2

Devetočlana porodica poreklom iz CG stradala u zemljotresu

Kompletna devotočlana porodica Kilindžarslan (ranije Mujić), poreklom iz Crne Gore, stradala je u katastrofalnom zemljotresu koji je pre sedam dana pogodio Tursku. To je, u razgovoru za portal Revije Fokus, kazao potpredsednik Saveta za saradnju sa dijasporom, Bedri Gul (Šefko Muković).

Gul, iseljenik iz Crne Gore, rekao je da su stradale tri generacije - od deda do unuka. On je istakao da su odmah nakon zemljotresa kontaktirali ljude u Adani, koja je među pogođenim gradovima, a u kojoj živi Značajna zajednica poreklom iz Kolašina.- Oni su se u Adanu doselili nakon progona muslimana iz Vraneške doline, odnosno sa područja Šahovića, krajem 1924. godine. Kontaktirali smo Zuleihu Hasanbegović Ozbek, predsednicu Udruženja "Adana Balkan Bosnaklari Dernegi", koje okuplja naše ljude u tom gradu. Prve informacije su bile da je u gradu stanje užasno, ali da su naši ljudi dobro, da nema poginulih, ali da ima povređenih - kazao je Gul.

Ispostavilo se, nažalost, da nije tako..

Bedri Gul sa porodicom živi u Istanbulu. Taj grad nije pogođen zemljotresom, ali, kako je rekao, nema porodice u Istanbulu koja nema nekog svog u tom kraju.
- Nema čoveka koji ne želi da pomogne. Istanbul je pust, jedni su pošli da pomognu u potrazi za preživelima dobrovoljno, drugi su pošli jer su im tamo porodice... Oni koji su ostali tumaraju... Bol je ogromna, Istanbul nije isti, cela zemlja krvari. Svašta smo iskusili, svemu svedočili, u blizini nam je i rat i glad i ljudska patnja, ali za ovo što je zadesilo Tursku reči ne postoje - kaže, između ostalog, Gul, preneo je portal RTCG.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati