Svet

[ Izvor: Mediji ]

22. 01. 2023. 10:46 5

Tviter se raspada? Od kada Mask šefuje, ostali bez 80% zaposlenih

Od kako je Ilon Mask kupio Tviter oko 80 odsto zaposlenih dalo je otkaz ili je otpušteno, izvestio je CNBC pozivajući se na podatke iz interne evidencije ove platforme.

Kako tvrde, u pitanju je više od 6.000 ljudi.

Prema dokumentima, broj zaposlenih sa punim radnim vremenom je smanjen na približno 1.300, a pre Maskove kupovine Tvitera bilo je zaposleno oko 7.500 lica.

Manje od 550 onih koji još uvek rade su inženjeri sa punim radnim vremenom.

Odeljenje za poverenje i bezbednost, koje je odgovorno za preporuke politike, dizajn i promene proizvoda, "spalo je" na manje od 20 radnika sa punim radnim vremenom. Oko 1.400 zaposlenih i dalje prima plate, ali se od njih više ne očekuje da ispunjavaju svoje obaveze u kompaniji, piše RT.

Mnogi od njih su dali ostavke kada je Mask zahtevao da se posvete njegovoj novoj viziji "tvrdog" Twittera 2.0, koja je uključivala duže radno vreme i prekid rada na daljinu.

Mask je preuzeo kompaniju krajem oktobra i skoro odmah počeo da otpušta osoblje, rekavši tada da je to "neophodno kako bi se izbegao finansijska propast platforme".

Njegov prvobitni plan je, međutim, bio da otpusti "samo" oko 50 odsto osoblja.

Bivši inženjer Tvitera, koji je tražio da ostane neimenovan, rekao je za CNBC da će gubitak radnika verovatno otežati kompaniji da pouzdano održava uslugu dok gradi nove funkcije.

On je rekao da je kodna baza kompanije prevelika i raznolika, a preostalim inženjerima će biti teško da održavaju različite delove Tvitera u "radnom stanju", jer im je potrebno poznavanje različitih platformi i programskih jezika.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati