Svet

Direktno.rs

11. 01. 2023. 19:11 0

Mask za Ginisa: Najveći gubitnik svih vremena

Vlasnik "Tesle" i "Tvitera" Ilon Mask ušao je u Ginisovu knjigu rekorda kao najveći gubitnik u istoriji, jer je od novembra 2021. do decembra 2022. izgubio oko 165 milijardi dolara, prema Ginisovoj knjizi rekorda.

Ovi brojevi baziraju se na podacima Forbsa, ali je Ginis naveo da drugi izvori nagoveštavaju da bi Maskovi gubici mogli da budu čak i veći, prenosi BBC.

U saopštenju Ginisa se navodi da je "tačan iznos Maskovog gubitka gotovo nemoguće utvrditi", jer neki mediji procenjuju da je u 2022. izgubio više od 200 milijardi dolara, ali je nesporno da je on oborio dosadašnji rekord, koji je sa gubitkom od 58,6 milijardi dolara u 2000. godini držao japanski investitor Masajoši Son.

Maskovo smanjenje bogatstva u najvećoj meri je posledica velikog pada vrednosti akcija "Tesle", koje su izgubile oko 65 odsto vrednosti tokom najgore godine u istoriji kompanije.

Mask nije jedini milijarder čije je bogatstvo smanjeno 2022. godine, jer su američki milijarderi lane ukupno izgubili 660 milijardi dolara.

Na drugom mestu liste prošlogodišnjih gubitnika nalazi se vlasnik "Amazona" Džef Bezos, koji je ostao bez 80 milijardi dolara, a prethodni rekord je oborio i vlasnik kompanije "Meta" Mark Zakerberg, koji je prošle godine izgubio 78 milijardi dolara.

Uprkos rekordnom gubitku, Mask je i dalje drugi najbogatiji čovek sveta. Forbs je 2021. njegovo bogatstvo procenio na 320 milijardi dolara, a sada mu je ostalo "samo" 138 milijardi.

Prema podacima Forbsa, najbogatiji čovek na svetu trenutno je Francuz Bernar Arno, sa imovinom vrednom 190 milijardi dolara.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati