Svet

[ Izvor: Vijesti.me ]

04. 01. 2023. 16:57 3

Lekić: Vlade neće biti, obradovaće se poraženi iz 2020.

Mandatar za sastav vlade i lider Demosa Miodrag Lekić poručio je ove srede iz parlamenta da će se mnoge snage poražene na izborima u avgustu 2020. godine obradovati time što nova vlast neće biti formirana.

- Stigli smo na sastanak sa potpisima (za zakazivanje vanredne sednice parlamenta) i dogovorenim planom dinamike u vezi ovog procesa. Učinio sam da sve bude javno, i to je princip koji je realizovan. Uspeo sam da zadržim dostojanstvo zemlje, da se o njenoj vladi odlučuje u Crnoj Gori. Treće, rekao sam da će vlada biti ozbiljna ili je neće biti. Neće je biti, a ko je bio ozbiljan - neka građani protumače. Mnoge snage poražene 2020. će se obradovati - istakao je nakon sastanka lidera skupštinske većine, na kom nije postignut dogovor o konstituisanju vlade.

Lekić je, govoreći o krahu pregovora, rekao da ne želi da spekuliše da li se "ovde radi o nastavku rada tehničke Vlade".

- Ja sam pokušao da ovo bude demokratski i korektno prema svakome. Nadam se da će Crna Gora uhvatiti pravac koji će biti racionalan - podvukao je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Muzikalni magarac

Anketa

Ko će osvojiti titulu u ABA ligi?

Rezultati