Svet

23. 11. 2022. 07:38 1

Jak zemljotres u Turskoj: Veliki broj povređenih

Najmanje 35 ljudi je povređeno kada je zemljotres jačine šest stepeni Rihterove skale pogodio jutros zapad Turske, u blizini grada Duzdže, saopštili su Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC) i turski ministar zdravlja Fahretin Koča. Do zemljotresa je došlo na dubini od dva kilometara, navodi EMSC.

Turski ministar zdravlja Fahretin Koča naveo je na Tviteru da je 36 osoba povređeno u Duzdži i obližnjim provincijama, međutim u međuvremenu su turski mediji saopštili da raste broj povređenih.

Prema poslednjim izveštajima povređeno je najmanje 46 osoba u pet gradova.

Za sada nema izveštaja o poginulima ili značajnoj materijalnoj šteti, naveo je turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu, a prenosi Rojters.

On je dodao da je tokom zemljotresa došlo do nestanka struje, ali da se radi na obnovi snadbevanja električnom energijom.

Turska Uprava za katastrofe i vanredne situacije izmerila je zemljotres jačine 5,9 stepeni Rihterove skale i navela da je epicentar bio u Goljaki, okrugu u severozapadnoj provinciji Duzdže. Turski mediji preneli su da se zemljotres osetio i u Istanbulu i Ankari.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati