Svet

[ Izvor: Jutarnji list ]

29. 10. 2022. 16:28 0

Preminuo hrvatski reditelj Lukas Nola

Proslavljeni hrvatski reditelj Lukas Nola preminuo je u 59. godini života nakon duge i teške bolesti, piše "Jutarnji list".

Nola je iza sebe ostavio suprugu Barbaru Nolu, poznatu hrvatsku glumicu s kojom ima dvoje dece, Jakova i Maru.

Nola je 2003. diplomirao filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, gde je bio zaposlen kao vanredni profesor. Debitovao je televizijskim filmom „Dok nitko ne gleda“ iz 1993, a usledili su filmovi „Svaki put kad se rastajemo“ (1994) i „Rusko meso“ (film i televizijska serija iz 1997).
Kasnije se okrenuo art filmu u delima „Nebo, sateliti“ (2000) i „Sami“ (2001), a režirao je i igrane serije „Operacija kajman“ (2007) i „Čuvar dvorca“ (2017).

Brojni glumci opraštaju se na društvenim mrežama od reditelja, među njima i Tihana Lazović čija prva uloga je bila u Nolinom filmu.
- Dao si mi moju prvu ulogu na filmu. Ne bih bila osoba koja jesam da te nisam poznavala. Osjećam se počašćeno što sam imala priliku učiti od tebe. Volim te i mirno putuj, veliki care - napisala je glumica na Instagramu podelivši fotografiju sa rediteljem.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati