Svet

[ Izvor: Mediji ]

19. 05. 2022. 09:18 9

Buš pomešao Ukrajinu i Irak, i to dva puta! (VIDEO)

Bivši američki predsednik Džordž W. Buš pogrešno je nazvao je invaziju na Irak "brutalnom" i "neopravdanom", a potom se ispravio rekavši da je zapravo mislio na rusku invaziju u Ukrajini.

Buš je grešku napravio u sredu u govoru kritikujući ruski politički sistem, javlja Rojters. Bušov komentar brzo je postao viralan na društvenim mrežama, a samo na Tviteru imao je više od devet miliona pregleda nakon što su snimak preneli pojedini mediji.

- Rezultat (takvog sisteme u Rusiji) je nepostojanje kontrole i ravnoteže, što je omogućilo da jedan čovek pokrene potpuno neopravdanu i brutalnu invaziju na Irak - rekao je Bush, a onda se, odmahnuvši glavom, ispravio: "Hoću reći, na Ukrajinu".

Potom se našalio rekavši da godine očito čine svoje, što je izazvalo smeh u publici.

A onda je još jedno, pogrešio pa je i sam uzviknuo "već drugi put".

U kritici u kojoj je osudio Putina za invaziju na Ukrajinu, Buš je ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog uporedio sa britanskim čelnikom u Drugom svetskom ratu Vinstonom Čerčilom.

Britanska agencija podseća da su SAD 2003. godne, u vreme Bušovog predsedničkog mandata, predvodile invaziju na Irak uz opravdanje da ta zemlja poseduje oružje za masovno uništenje, ali to oružje nikada nije pronađeno. Dugotrajn sukob odneo je živote stotine hiljda ljudi, a mnogo više ih je napustilo je svoje domove.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati