Svet

[ Izvor: Promo ]

31. 03. 2022. 13:15 0

United Grupa donira milion evra pomoći Ukrajini

United Grupa, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u Jugoistočnoj Evropi, objavila je danas da donira ukupno milion evra pomoći koja će biti upućena za dve humanitarne organizacije u Ukrajini.

Novac će biti doniran Međunarodnom medicinskom korpusu, za pružanje prve pomoći i hitne medicinske nege i Bright Kids Charity, ukrajinskoj organizaciji posvećenoj pružanju pomoći bolesnoj, ugroženoj i deci sa invaliditetom.

United Grupa je šokirana i užasnuta razaranjem koje nastavlja da se nanosi Ukrajini i njenim građanima. Saosećamo se sa nevinim žrtvama ovog rata i svima koji su njime pogođeni.

- Ništa na ovom svetu nije vrednije od ljudskog života, a naša najvažnija dužnost kao ljudskih bića je da učinimo sve što je u našoj moći da održimo mir. Kao Ukrajinka čija je porodica još uvek tamo, ovaj rat je za mene i lična tragedija - rekla je Victoriya Boklag, izvršna direktorka United Grupe.

Donacija Grupe je upućena sa ciljem da pomogne onima koji su najviše pogođeni ratom, izbeglicama, porodicama koje nisu mogle da pobegnu od ratnih sukoba i deci u institucijama, kao što su sirotišta i bolnice.

Novac će se koristiti za obezbeđivanje osnovnih životnih potreba, hrane i skloništa za civile, posebno porodice sa decom.

Donaciju United Grupe prate i druge inicijative za podršku žrtvama rata u Ukrajini. Grupa i kompanije koje posluju u okviru nje organizovale su akcije prikupljanja novca i preko potrebnih zaliha, obezbedile su telefonske kartice i mobilne WiFi rutere za izbeglice, kao i besplatne pozive Ukrajini sa fiksnih i mobilnih mreža United Grupe kako bi u svakom trenutku izbeglicama i našim korisnicima omogućili kontakte sa članovima porodice i prijateljima.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati