Svet

Direktno.rs

12. 01. 2022. 20:08 5

Šokirana sam zbog prisluškivanja ruskih opozicionara

Poslanica iz redova Zelenih u Evropskom parlamentu, Viola fon Kramon, reagovala je povodom povodom izjava koje je dao ruski političar Vladimir Kara-Murza. Ona je rekla da je šokirana informacijom da su ruski opozicionari prisluškivani u Beogradu.

- Šokirana sam vestima o prisluškivanju ruskih opozicionih lidera u Beogradu i dostavljanju informacija ruskoj obaveštajnoj službi. Srbija mora da čuva osnovna prava i ljudsko dostojanstvo svih ljudi na svojoj teritoriji - poručila je ona.

Fon Kramon dodaje da Srbija mora da izabere da li želi da se zaista transformiše i pridruži ili da se dodatno uskladi sa autokratama iz Moskve i Pekinga.

- Politika sedenja na dve stolice je neprihvatljiva - podvlači ona.

Uz Fon Kramon, povodom ovog slučaja danas su reagovao i poslanički klub socijaldemokrata u Evropskom parlamentu.

Druga najbrojnija poslanička grupa u Evropskom parlamentu oglasila se putem svog zvaničnog Tviter naloga, osudivši to što je Srbija, kandidat za članstvo u EU, sarađuje sa autokratskim režimom u progonu ruske opozicije.

- Zgroženi smo ovom uznemirujućom vešću. Srbija kao zemlja kandidat za EU mora da poštuje ljudska prava, a ona sarađuje sa autokratskim režimom u progonu ruske opozicije. Ova vest još više zabrinjava uoči referenduma o ustavnim promenama u nedelju, koji bi trebalo da ojača srpsko pravosuđe - poručuju iz ove parlamentarne grupe.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati