Izbori 2024

[ Izvor: Mediji ]

24. 01. 2024. 18:34 74

Vučić opet napao poslanike EP koji kažu da izbori nisu bili POŠTENI

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo je odgovorio poslanicima Evropskog parlamenta i Saveta Evrope na navode o izbornim nepravilnostima. Osim što umanjuje značaj izrečenog, evroposlanike koji ukazuju na ozbiljne izborne nepravilnosti, Vučić naziva mrziteljima Srbije.

- Više je ljudi u Savetu Evrope bilo koji su govorili pozitivno o izborima u Srbiji nego obrnuto. U Evropskom parlamentu bilo je "barabar" (ravnopravno). Nego što vi volite da prenesete Violu fon Kramon, Klemena Grošelja, Andreasa Šidera i Stefana Šenaha. Sve najgore mrzitelje Srbije. Je l' ima i jedan od njih da ne insistira da moramo da priznamo Kosovo? Nema. Je l' ima i jedan da ne insistira da moramo da odmah uvedemo sankcije Rusiji? Nema - rekao je Vučić.

On je dodao da je Srbija imala izbore i da su nadležni organi "rekli svoje".

Na ovakve Vučićeve poruke stigli su i odgovori evropskih poslanika. Klemen Grošelj poručuje da ih je upravo vlast u Srbiji pozvala da prate izbore.

- Ako vlasti procenjuju da to nije potrebno, da smo mi neprijatelji, neka nas ne zovu i mi nećemo dolaziti i mogu da imaju bilo kakve izbore. Ja sam uveren da nisam neprijatelj Srbije, ali me brine jer sprske vlasti sklapaju neka savezništva sa političkim snagama u Evropskom parlamentu koji jedan dan brane Vučića, a sledeći dan kažu da su protiv proširenja, što znači da su protiv ulaska Srbije u EU i onda građani Srbije moraju sami da odluče ko je prijatelj, a ko neprijatelj Srbije - rekao je Grošelj.

Viola fon Kramon je dodala da je prijatelj Srbije i da bi volela da je vidi u EU.

- Ali, naravno, da je to povezano sa određenim uslovima, postoji uslovnost, postoje kriterijumi koje svi treba da ispune. I Srbija nije izuzetak. Postoji velika većina u domu, imali smo raspravu u utorak i u komisiji i bila je i debata prošle nedelje na plenarnoj sednici, izglasaćemo i rezoluciju o nastavku praćenja izbora. I kristalno je jasno - naše kolege zahtevaju odgovarajuću istragu i dostupnost činjenica, dopstupnist podacima. I to nisam ja, to zahtevaju svi prijatelji Srbije - rekla je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 74

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati