Svet

[ Izvor: Telegraf.rs ]

25. 11. 2021. 11:38 2

Obdukcija tela pokazala još strašnije stvari iz autobusa smrti

Obdukcija je pokazala da su svi umrli od gušenja, a ne od udarca. To znači da su bili živi u vreme požara, rekao je Borislav Sarafov, zamenik bugarskog glavnog tužioca i direktor Nacionalne istražne službe povodom tragičnog događaja na auto-putu Struma u Bugarskoj, gde je život izgubilo 46 ljudi.

Sarafov je istakao da se nastavljaju pregledi i analize autobusa koje treba da daju odgovor na razloge i način izbijanja požara, kao i za analizu saobraćaja zbog kojih je autobus napustio putanju kretanja.

Sarafov je naglasio da u medijima vidi mnogo spekulacija i da, iako se posle događaja videlo 15 ili 20 očevidaca, svedoka događaja zapravo nema, prenosi Telma.mk.

- Najpre su saslušana dva putnika u autobusu, koji su bili budni u trenutku udesa. I jedni i drugi daju objektivne informacije, pojedinačno se ispituju i njihovi iskazi se poklapaju, zbog čega ih smatramo izuzetno tačnim - rekao je Sarafov.

Verzije o terorističkom aktu i naftnim cevima, kao mogućim uzrocima nesreće, razmotrene su, ali su kategorično odbačene, rekao je Sarafov.

- Pronađene su tri cevi. Tri trube nisu bile pune i nisu bile upaljene. Vatra nije izbila iz njih. Verzija terorističkog akta je stručno pregledana i iz autobusa su uzete analize o postojanju terorističkog akta. Te verzije kategorički odbacujemo. Ovo nije teroristički akt - rekao je Sarafov.

Tim iz tužilaštva sutra kreće u Skoplje kako bi od rođaka nastradalih prikupio DNK profile, koji će potom biti korišćeni za identifikaciju preminulih.

Zatim, naglasio je Sarafov, tela žrtava mogu biti predata njihovim porodicama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati