Svet

[ Izvor: Mediji ]

28. 09. 2021. 21:01 15

CIA hitno evakuisala agenta iz Srbije

Volstrit žurnal, pozivajući se na sadašnje i bivše zvaničnike SAD, piše da je CIA proteklih nedelja evakuisala obaveštajca koji je služio u Srbiji i koji je pretrpeo ozbiljne povrede nastale zbog neuroloških napada, poznatih kao "havanski sindrom".

Incident na Balkanu o kome, kako navodi Volstrit žurnal, ranije nije bilo izveštaja, poslednji je u nizu onoga što zvaničnici opisuju kao stalni napad nečim što bi, kako se sumnja, mogla biti neka vrsta usmerenog energetskog izvora.

Oko dve stotine američkih zvaničnika i članova njihovih porodica razbolelo se od takozvanog "havanskog sindroma", misteriozne bolesti, čiji su simptomi migrene, mučnina, poremećaj pamćenja i vrtoglavica, piše Rojters.

Zvaničnici iz američke ambasade su prvi put prijavili slučaj 2016. godine na Kubi.

Sredinom jula više od dvadeset zvaničnika SAD u Beču prijavilo je simptome slične Havanskom sindromu - misterioznoj bolesti mozga - otkako je predsednik Džozef Bajden preuzeo dužnost u januaru.

U izveštaju Vlade SAD objavljenom prošle godine, navodi se da je "usmerena" radio-frekvencija najpouzdanije objašnjenje za misteriozne simptome koje imaju diplomate stacionirane u američkim ambasadama u Havani i drugde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati