Svet

[ Izvor: Mediji ]

20. 09. 2021. 10:10 4

Pucnjava na fakultetu: Najmanje 8 mrtvih, studenti bežali kroz prozore (VIDEO)

Najmanje osam osoba danas je ubijeno, a 10 povređeno kada je mlađi muškarac otvorio vatru na Državnom univerzitetu u Permu.

Istražni komitet Rusije je saopštio da je, prema preliminarnim informacijama, u napadu poginulo osam osoba, dok je više povređeno, piše Sputnjik.

Više od 10 ljudi je povređeno, u pucnjavi ili padom sa prozora, prenela je državna novinska agencija TASS izjave zvaničnika Ministarstva zdravlja. Ministarstvo je dodalo da je devet vozila hitne pomoći poslato u kampus.

Što se tiče napadača, kako su naveli u komitetu, u pitanju je student ovog univerziteta. Prilikom hapšenja je bio povređen, jer se aktivno opirao policajcima. 

Mediji u Rusiji su objavili da je reč o 18-godišnjem studentu, pišu da se zove Timur Bekmansurov i da je ranjen.

- Jutros su pripadnici dežurne policije dobili saopštenje da se na teritoriji Permskog državnog univerziteta čuju pucnji. Prema preliminarnim informacijama, ima poginulih i povređenih... Pripadnici policije su uhapsili napadača - navodi se u saopštenju.

Mediji su jutros objavili da je nepoznata osoba ušla u zgradu Univerziteta i počela da puca. Nakon toga, Permski univerzitet saopštio je da su povređene četiri osobe i apelovali su na studente u univerzitetskom kompleksu da se zatvore u učionice.

Na video snimcima koji očevici objavljuju na ruskim društvenim mrežama mogu se videti studenti koji iz zgrade beže kroz prozore.

Društveni mediji univerziteta upozorili su sve koji su trenutno u kampusu da ga napuste, ako je moguće, ili da se zatvore u sobu. Rečeno je ljudima na putu do kampusa da se odmah vrate nazad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati