Svet

Direktno.rs

28. 08. 2021. 15:01 10

Dodik prekinuo bojkot da bi dočekao Vučićevog brata (VIDEO)

Prijatelj i brat Aleksandra Vučića, Redžep Tajip Erdogan, boravi u zvaničnoj poseti Bosni i Hercegovini, a interesantno je da je Milorad Dodik, baš tim povodom, prekinuo bojkot Predsedništva, u kojem se nalazi zbog odluke visokog predstavnika u BiH o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

Najpre je Vučićev prijatelj i brat prošetao sarajevskom Baščaršijom, gde ga je pozdravila veća grupa građana, a potom je i bio jedan od svedoka na šerijatskom venčanju ćerke lidera SDA Bakira Izetbegovića, Jasmine.

Zatim je Vučićev prijatelj i brat na groblju Kovači odao poštu Aliji Izetbegoviću.

Napokon, Erdogan, koji važi za glavnog promotera nezavisnosti Kosova i koji preko firme BMC oprema i naoružava Vojsku Kosova, dočekan je ispred Predsedništva BiH sa najvišim državnim i vojnim počastima.

Ono što je najinteresantnije, sastanku u Predsedništvu prisustvovao je i Milorad Dodik, koji se nalazi u bojkotu federalnih institucija.

Zanimljivo je kako je Dodik prekinuo bojkot baš prilikom posete Vučićevog prijatelja i brata, od kojeg naprednjački lider nabavlja autobuse za GSP Beograd, upravo preko firme koja naoružava kosovske bezbednosne snage.

Dodik se pokušao opravdati za ovakav potez i naveo da je dobio podršku opozicije za prekid bojkota, ali su ga demantovali iz vodeće opozicione stranke SDS, iz koje su saopštili da Dodik nema njihovu podršku za doček Vučićevog prijatelja i brata.

Zato je očigledno odakle je Dodik dobio naređenje za doček Erdogana, koje je morao da ispuni, da bi zadovoljio Erdoganovog vazala u Beogradu.

Nakon mesec dana bojkota Dodik je prekršio sopstveni zakon koji je najavljivljivao na sva zvona, izražavajući time protest zbog odluke Valentina Incka da u izmene krivičnog zakonika unese odredbu o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

Izgleda da su interesi Dodikovog mentora u Beogradu, važniji od interesa Republike Srpke na koje se stalno poziva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati