Svet

[ Izvor: Sputnjik ]

12. 05. 2021. 19:41 0

Ubio devetoro u školi, danas priznao krivicu

Ilnaz Galavijev koji je pucao na učenike i nastavnike u gimnaziji u Kazanju priznao je krivicu, rekao je predstavnik istrage u Sovjetskom okružnom sudu u Kazanju.

Sud je odredio pritvor od dva meseca kao preventivnu meru. Na pitanje sudije da li optuženi ima nešto protiv takve preventivne mere, Galavijev je rekao da nema.

Predstavnik istrage u sudu je rekao da je Galavijev tokom napada u školi ispalio najmanje 17 hitaca.

Istražitelj je saopštio da je protiv Galavijeva podignuta optužnica za ubistvo dve i više osoba, za šta je on u potpunosti priznao krivicu.

Na pitanje sudije da li boluje od neke teške bolesti, Galavijev je odrično odgovorio. Međutim, ranije je portparolka Istražnog komiteta Rusije Svetlana Petrenko saopštila da je napadač imao dijagnostifikovano oboljenje mozga 2020. godine.

Optuženi nije odgovorio na pitanja novinara u sudu o jučerašnjim događajima.

Kako je ranije saopštio portal „Lajf.ru“ pozivajući se na izvore, tokom pretresa u stanu napadača pronađene su komponente za pravljenje improvizovane eksplozivne naprave, flašu tinkture i nekakve „snimke“. Ističe se da je na mestu tragedije zaplenjeno 445 metaka za poluautomatsko oružje, nož i eskplozivna naprava. Prema rečima izvora, na licu mesta pronađeno je i 29 čaura.

U pucnjavi koja se u utorak dogodila u školi u Kazanju poginulo je sedam učenika i dva nastavnika, a 23 osobe su povređene. Predsednik Tatarstana Rustam Minihanom izjavio je da je napadač 19-godišnji mladić koji je imao dozvolu za oružje.

U Tatarstanu je u sredu proglašen dan žalosti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati