Svet

[ Izvor: Beta ]

26. 02. 2021. 15:21 0

U Domu zdravlja davali cink-oksid trudnicama, pokrenut postupak

Dom zdravlja Podgorica saopštio je da je zbog davanja cink-oksida trudnicama umesto glukoze u Domu zdravlja u Bloku V dvoje zaposlenih privremeno udaljeno sa posla, a doneta je i odluka o pokretanju postupka utvrđivanja odgovornosti protiv četiri zaposlena.

Tri trudnice u ponedeljak ujutru iz podgoričkog Doma zdravlja hitno su transportovane u Klinički centar nakon što su pogrešno testirane na parametre šećera u krvi zbog čega im je pozlilo – umesto glukoze primile su cink-oksid. Iz Kliničkog centra rekli su da su sve tri žene juče otpuštene kući, da su dobrog opšteg zdravstvenog stanja, kao i njihove bebe.

- Dva zaposlena privremeno su udaljena sa rada, od dana 26.02.2021. godine, zbog postojanja okolnosti da su učinila težu povredu radne obaveze, do okončanja postupka za utvrđivanje odgovornosti - navodi se u saopštenju Doma zdravlja.

Zbog teže povrede radne obaveze doneta je Odluka o pokretanju postupka utvrđivanja odgovornosti za  četiri zaposlena i to za odgovornog referenta za obezbeđenje lekova i sanitetskog materijala, strukovnog medicinsko-laboratorijskog tehnologa, laboratorijskog tehničara koji je pripremao pacijentkinje za OGTT analizu i glavnog laboratorijskog tehničara.

- Po sprovedenom postupku, te utrvđivanju odgovornosti za povredu radne obaveze, zaposlenima će biti izrečene najstrože mere propisane za ovu vrstu povrede radne obaveze, u vidu višemesečnih novčanih kazni i do mere prestanka radnog odnosa -  saopšteno je iz Doma zdravlja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati