Svet

[ Izvor: Vijesti ]

22. 02. 2021. 11:36 0

Brđanin novi direktor Uprave policije Crne Gore

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i premijer Zdravko Krivokapić postigli su dogovor oko imenovanja Zorana Brđanina za šefa Uprave policije, saznaju Vijesti iz više izvora iz izvršne vlasti.

Brđanin je bio među kandidatima koji su stigli do intervjua za direktora, a pored njega to su bili i Dragan Klikovac, Dragan Radonjić i Vojo Laković.

Direktor Uprave policije trebalo je da bude izabran u petak, ali su se u Vladi sukobili oko tog pitanja, nakon što su Krivokapić i Sekulović navodno imali oprečne stavove oko toga kome treba poveriti upravljanje tom bezbednosnom institucijom.

“Vijesti” su juče objavile da bi to moglo da izazove prvu ozbiljniju krizu unutar Vlade i da je Sekulovića eksplicitno podržao i potpredsednik Dritan Abazović.

- Zastupajući svoj izbor, Sekulović je rekao da je spreman da snosi i političku i svaku drugu odgovornost, ako Brđanin ne opravda očekivanja - objasnio je jedan izvor.

Demokratski front je u petak saopštio da neće podržati kandidata kog predloži Sekulović i to u saopštenju koje su poslali u ime koalicije “Za budućnost Crne Gore” i naveo da su svi kandidati osim advokata Dražena Medojevića povezani sa bivšim režimom.

Naročito oštar u ocjenama je bio funkcioner Ujedinjene Goran Danilović, koji je bio ministar unutrašnjih poslova u “Vladi izbornog povjerenja” 2016. godine, kada mu je pomoćnik bio upravo Brđanin.

On je kazao da ne pristaje da se svi kandidati proglašavaju DPS ljudima, naročito oni koje su već kroz blato provlačili iz struktura bliskih DPS i obavještajnim službama.

Nijedan od sedmorice aktuelnih pomoćnika direktora Uprave policije neće ostati na funkciji, bez obzira na to ko će biti imenovan za prvog policajca.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati