Svet

[ Izvor: N1 ]

30. 01. 2021. 17:05 0

Šaman sa Kapitola spreman da svedoči protiv Trampa

Izgrednik koji je upao na američki Kapitol, poznat kao "šaman Kjuanona", kaže da ga je Donald Tramp "izdao" jer ga nije pomilovao i spreman je da sledećeg meseca svedoči protiv bivšeg predsednika na suđenju za opoziv, rekao je njegov advokat.

Džejkob Čensli iz Arizone (poznat i pod imenom Džejk Andželi) – koji je učestvovao u pobuni 6. januara, lica premazanog bojom, go do pojasa, s krznenom kapom s rogovima – bio je "silno obuzet Trampom", rekao je njegov advokat Albert Votkins.

Međutim, ta odanost se završila zajedno s Trampovim mandatom kada je bivši predsednik napustio Belu kuću ne odobrivši pomilovanje Čensliju i drugima koji su učestvovali u neredima, prenosi N1.

- Osećao se kao da ga je predsednik izdao - rekao je Votkins.

Čensli i još najmanje četvoro ljudi koji se zbog učestvovanja u neredima suočavaju sa saveznim optužbama, sugerisali su da su dobili naredbe od Trampa.

Optužbe protiv Čenslija uključuju građanske nerede, ometanje službenog postupka, remećenje reda i proteste u zgradi Kapitola, kao i druge tačke optužnice.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati