Svet

[ Izvor: N1 ]

08. 01. 2021. 15:32 0

Pomoć ugroženima od zemljotresa

Zemljotresi koji su pogodili Hrvatsku napravili su razornu štetu, najviše u Petrinji, Sisku, Glini i okolnim selima, a mnogi su ostali bez domova. Sa druge strane, ova prirodna katastrofa pokazala je još jednom kako ceo region ume da stane uz ugrožene i ponudi svoju pomoć.

 

Na desetine građana iz Srbije ponudilo je smeštaj ugroženom stanovništvu koji su ostali bez svojih domova. Vlada Srbije uputila je Hrvatskoj hitnu pomoć, dok su se građani ponovo organizovali putem društvenih mreža, u želji da pomognu onima koji su ostali bez osnovnih sredstava za život u sred zime.

Jedna od prvih kompanija koja je priskočila u pomoć ugroženim područjima u najtežim trenucima, bila je i regionalna kompanija MK Group zajedno sa svojom kompanijom članicom Skiper Resort iz Hrvatske. Donacijom u iznosu od 7,7 miliona dinara za saniranje posledica potresa i pomoć ugroženom stanovništvu, MK Group se uključila u rešavanje ključnih problema na ugroženom području.

Novac je uplaćen na račun Udruženje Solidarna koje je pokrenulo hitnu donatorsku akciju prikupljanja sredstava za podršku žrtvama potresa u Petrinji i celoj Sisačko-moslavačkoj županiji.

 

MK Group od svog osnivanja kontinuirano pruža podršku u 123 zajednice u kojima posluje, a samo u prošloj godini ova pomoć iznosila je više od milion evra, najviše za borbu protiv pandemije Covid-19, kao i za podršku zdravstvenim radnicima.

Zbog svojih rezultata u pomoći čitavom društvu, MK Group je proglašena za društveno najodgovorniju kompaniju 2020. godine, od strane Srpske asocijacije menadžera.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati