Svet

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

27. 11. 2020. 21:50 2

Sud odbio Trampovu žalbu i za Pensilvaniju

Savezni apelacioni sud odbacio je pokušaj Trampovog štaba da ponovo pokrene tužbu kojom se osporavaju izborni rezultati u Pensilvaniji, presudivši da "tvrdnje nemaju utemeljenje". Pensilvanija je ove nedelje potvrdila Bajdena kao pobednika na izborima čime je dobio njenih 20 elektorskih glasova.

Veće sastavljeno od troje sudija Apelacionog suda za treći krug odbilo je zahtev Trampovog štaba, koji je predvodio Rudi Ðulijani, za izmenu tužbe koja je prethodno odbijena, prenosi CNN.

Sudija Stefanos Bibas je u ime tročlanog odbora kazao da optužbe o prevarama na izborima treba da budu i konkretne i popraćene dokazima.

- Ovde nemamo ni jedno ni drugo - napisao je Bibas, kog je na dužnost imenovao sam Tramp. Slučaj će se proslediti američkom Vrhovnom sudu.

- Tvrdnje štaba nemaju nikakvo utemljenje. Broj glasačkih listića koje oni konkretno osporavaju daleko je manji od 81.000 glasova razlike u pobedi - napisale su sudije.

Pensilvanija je ove nedelje potvrdila Bajdena kao pobednika na izborima čime je demokrata dobio njenih 20 elektorskih glasova.

Tramp i dalje odbija da prizna izborni poraz iako ne daje konkretne dokaze o prevari za koju tvrdi da je velikih razmera i koja je po njemu preokrenula konačan rezultat izbora.

Predsednikov štab žalio se na presudu prošlog vikenda kada je sudija Metju Bran odbacio njihovu tužbu presudivši da ne može biti izmenjena i dopunjena i uporedivši je sa "Frankenštajnovim čudovištem".

Tramp je u četvrtak rekao da će napustiti Belu kuću ako njegovi pravni pokušaji ne daju rezultate i ako se potvrdi da Bajden ima veliku većinu glasova izbornog kolegijuma.

On je u ponedeljak otvorio put za prenos vlasti na Bajdena dajući mu pristup informacijama i sredstvima, ali ipak najavljuje nastavak borbe kojom će, kako tvrdi, dokazati izbornu krađu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati