Svet

07. 11. 2020. 21:18 0

Obama: Istorijska i presudna pobeda, pred Bajdenom veliki izazovi

Bivši američki predsednik Barak Obama, nakon pobede DŽoa Bajdena i i Kamale Haris na izborima u Americi, poručio je da je siguran da će Bajden raditi u najboljem interesu svih Amerikanaca i da se "svi setimo da smo jedna nacija", prenose u subotu agencije.

- Na ovim izborima, pod nezapamćenim okolnostima, Amerikanci su glasali u neviđenom broju. Nakon što se prebroji svaki glas, Bajden i Haris će izvojevati istorijsku i presudnu pobedu. Sretni smo što Džo ima sve što je potrebno da bude predsednik i već se tako ponaša. Siguran sam da će raditi u interesu svakog Amerikanca, bez obzira je li glasao za njega - poručio je Obama.

On je rekao i da "ne može biti ponosniji" što može čestitati na pobedi Bajdenu i Kamali Haris, budućem predsedniku i potpredsednici SAD, istakavši da su pred njima "vanredni izazovi" - pandemijom koja jača, neravnopravnim ekonomskim i pravosudnim sistemomm, demokratijom u krizi i klimom u opasnosti".

 

- Rezultati izbora pokazuju da je zemlja duboko podeljena. Na svakom od nas je da izađemo iz naše sigurne zone, da slušamo druge, smirimo strasti i nađemo zajednički jezik kako bismo nastavili zajedno, da se svi setimo da smo jedna nacija. Naša demokratija nas treba više nego ikada - istakao je Obama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Nisam spavao!

Anketa

Kojim rečima čestitate Uskrs?

Rezultati