Svet

[ Izvor: Vijesti.me ]

24. 10. 2020. 20:49 25

Krivokapić jasan: Bez Medojevića i Mandića u Vladi CG!

Mandatar Zdravko Krivokapić predočio je liderima Demokratskog fronta ekspertski koncept nove vlade u kojoj nema mesta za bilo koga od lidera Nove srpske demokratije, Demokratske narodne partije i Pokreta za promene, saznaju "Vijesti". To znači da se u novoj Vladi neće naći Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević!

Prema istim saznanjima, Krivokapić je takvu poziciju obrazlagao obećanjem koje je dao glasačima nove većine da će nakon tridesetogodišnje partitokratije Demokratske partije socijalista (DPS), koja je "opljačkala Crnu Goru i zarobila njene institucije", ponuditi parlamentu pre svega stručnu vladu, ali i političku jasno definisanu kao antirežimsku i proevropsku.

Krivokapić je u razgovoru sa Andrijom Mandićem (Nebojša Medojević i Milan Knežević nisu prisustvovali) odao priznanje liderima DF na borbi protiv režima, ali i objasnio da timski rad Vlade kakvu planira traži drugačiji profil ličnosti.

Knežević i Mandić su odgovorili da su oni dobili ogromnu podršku građana na izborima, da DF treba da bude kičma nove vlasti i da to znači da i oni personalno budu u novoj Vladi.

Mandić je eksplicitno tražio od Krivokapića da u protivnom vrati mandat i da će oni tražiti novog mandatara.

Krivokapić je kazao da ne vidi razlog za vraćanje mandata i nije se složio sa ocenom da su lideri DF dominantno doprineli rezultatu, ali da uvažava njihov doprinos i da je zbog toga i ponudio značajan broj resora partijama koje čine DF.

Sastanak je završen na tim pozicijama, a Mandić i Knežević su najavili da će razgovarati sa vođstvom Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA sa namerom da dođu do dogovora oko nove vlade sa drugim premijerom.

Ta ideja je bila na stolu i na ranijim sastancima u tom sastavu, ali je manje (Demokrate) ili više (URA) eksplicitno odbačena.

Prema saznanjima "Vijesti", ta stanovišta nisu promenjena.

Krivokapić je danas na Tviteru poručio da se nijedna stranka pobedničke koalicije ne isključuje iz procesa formiranja Vlade, ali da insistranje na pojedincima iz tih koalicija nije interes ni građana ni države.

- Crnu Goru čekaju teški i istorijski izazovi koje samo vlada sa ekspertskim karakterom može prevazići - bio je jasan Krivokapić.

Poslednje istraživanje javnog mnjenja koje je radio "Damar" je pokazalo da glasači koalicije "Za budućnost Crne Gore", čiji je nosilac bio Krivokapić, dominantno podržavaju formiranje ekspertske Vlade, a da je drugo najbolje rešenje vlada sastavljena od eksperata, ali i političara.

Svega 7,4% glasača te koalicije je za Vladu sastavljenu isključivo od političara.

Medojević je pre nekoliko dana postavio praktično ultimatum, da neće podržati Vladu ukoliko ne dobije mesto potpredsednika Vlade kojim bi koordinisao bezbednost i reforme.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 25

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati