Svet

[ Izvor: Beta ]

25. 09. 2020. 12:51 0

Pariz: Četiri osobe ranjene u napadu nožem u blizini redakcije Šarli ebdo, uhapšen jedan napadač

Četiri osobe izbodene su nožem danas u Parizu, pod još uvek neutvrdjenom okolnostima, u blizini bivših prostorija rekacije "Šarli ebdo", koju su džihadisti napali u januaru 2015. godine i ubili 12 ljudi, saopštila je pariska policija.

 

U saopštenju se navodi da je uhapšen osumnjičen za napad, a da je dvoje napadnutih u teškom stanju.

Novinari Asošiejted presa sa lica mesta javili su ranije da je policija "preplavila" istočni Pariz tragajući za dvojicom napadača.

Policija "aktivno traga" za počiniocima i ogradila je područje, uključujući bivše kancelarije Šarli Ebdoa, nakon što je u blizini primećen sumnjivi paket, naveo je policijski službenik.

Motiv napada nije poznat kao ni da li je povezan sa satiričnim časopisom Šarli Ebdoom, koji je redakciju preselio posle napada islamskih ekstremista 2015. godine.

Policija nije objavila identitet napadača ili ranjenih.

Premijer Žan Kasteks prekinuo je posetu predgradju severno od Pariza i otišao u Ministarstvo unutrašnjih poslova kako bi pratio razvoj dogadjaja.

Sudjenje za teroristički napad na Šarli ebdo je u toku. Udovice napadača na redakciju treba da daju iskaz danas popodne.

Sudjenje je počelo 2. septembra pred specijalnim sudom u Parizu, više od pet godina od krvavih napada džihadista na prostorije lista Šarli ebdo, policajce i jevrejski supermarket u kojima je ubijeno 17 osoba.

Grupa od 14 osoba optužena je da je na različite načine pružila logističku podršku braći Saidu i Šerifu Kuaši i Amediju Kulibaliju, izvršiocima napada koji su pokrenuli niz džihadističkih napada u Francuskoj.

Ovo, kako mediji navode, istorijsko sudjenje, koje se održava pod visokim merama bezbednosti, trebalo bi da bude završeno 10. novembra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati