Svet

[ Izvor: Beta ]

20. 09. 2020. 11:00 0

U Belu kuću poslata koverta sa otrovom - ricinom

Američki zvaničnici presreli su kovertu poslatu Beloj kući u kojoj se nalazio otrov ricin, rekao je američki federalni zvaničnik agenciji Asošijeted Pres.

Izgleda da je pismo poslato iz Kanade, navodi se u saopštenju kanadske policije koja kaže da pomaže Ef-Bi-Aju (FBI).

Pismo je presretnuto u vladinom objektu koji proverava poštu adresiranu na Belu kuću i predsednika Donalda Trampa, rekao je američki zvaničnik.
Preliminarna istraga pokazala je da je sadržaj pozitivan na ricin, otrov koji se prirodno nalazi u ricinusovom zrnu, rekao je američki zvaničnik. Federalni istražitelji utvrđuju odakle i koje poslao kovertu poštom.

FBI je saopštio da su njegovi agenti zajedno saslužbom poštanske inspekcije vodili istragu i da "nema poznate pretnje po javnu bezbednost".

Veteran mornarice uhapšen je 2018. godine i priznao da je Trampu i članovima njegove administracije slao koverte u kojima se nalazila supstanca iz koje potiče ricin.


Vlasti su saopštile da je Vilijam Klajd Alen III koverte sa mlevenim ricinusovim prahom poslao predsedniku, direktoru FBI-a Kristoferu Vreju, tadašnjem ministru odbrane Džimu Matisu, direktoru CIA, glavnom oficiru mornarice. Pisma su presretnuta, a niko nije povređen.

Muškarac iz Misisipija je 2014. godine osudjen je na 25 godina zatvora jer je tadašnjem predsedniku Baraku Obami i drugim zvaničnicima poslao pisma zaprašena ricinom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati