Svet

Direktno.rs

25. 03. 2024. 12:27 6

Mešanje Srbije u izbore u USA

Predsednička trka koja se vodi u Americi između dva kandidata se zahuktava, a Srbija se, ipak, ne drži po strani i pored mešanja u izbore u Crnoj Gori i BiH ovdašnja vlast želi da da svoj politički doprinos radeći za Donalda Trampa.

Na prošlim američkim izborima ostalo je neistraženo, koji su call centri sa Balkana zvali američke građane i zašto su se i po čijem nalogu mešali i uticali na američke izbore. Ovdašnja vlast to radi na sledeći način, odnosno preko srpskih firmi koje se nalaze u SAD, a koje svoje operativne call centre imaju na Balkanu.

U trakingu u SAD postoje srpske firme koje su doživele enormni rast u poslednjih par godina i za koje postoje federalne optužbe radi prevara vozača, a radi se o sledećim firmama:

- "Super Ego Holding" u vlasništvu Aleksandra Mimića (35), koji u vlasništvu ima 5.000 kamiona (poziva se na to da je pravi vlasnik Andrej Vučić) i više call centara na Balkanu sa stotinama zaposlenih.

- "Aaa Holding" u vlasništvu Antonija Keljevića, koji ima 600 kamiona i par call centara, koji se poziva na Zvonka Veselinovića kao vlasnika.

- "Maybach International Group" firma sa 800 kamiona i par call centara u vlasništvu Đorđa Kuljića, nerazdvojnog prijatelja Nikole Petrovića, sa kojim je partner u mnogim stvarima.

Sve tri firme su bile do pre par godina jako, jako male sa dvadestak-tridesetak dosta starijih kamiona, ali svoj pravi procvat doživljavaju poslednjih godina.

Sve tri firme su terale zaposlene da 17. decembra zovu građane i lobiraju za svaki glas za Aleksandra Vučića i i svi oni su p vojnički imali okačenu sliku predsednika Srbije na drustvenim mrežama.

Zaposleni su morali da zovu vozače, koji su većina Srbi, potom su vozači morali da zovu porodice i da obezbede što više glasova za Aleksandra Vučića, a kada se završila izborna trka, javno su slavili i bahatili se ukradenim izborima.

Ove firme neometano posluju na Balkanu i niko im od poreskih inspekcija ne dolazi, dok njihovu konkurenciju ista ta poreska zatvara i obračunava im enormne kamate.

Sva trijica vlasnika firmi su imali jake promocije od strane drzavnih medija da ih predstave kao mlade sposobne i uspešne u Srbiji, i bilo šta da urade u zemlji, niko ne sme da ih dira, odnosno vlast ih štiti.

Vozači koji negoduju zbog nečasnih radnji i potkradanja firme, dobijaju kućne posete u Srbiji od strane kriminalaca i oni su suočeni pretnjama, pa naprasno odustaju od svojih potraživanja.

Danas zaposleni iz te tri firme koji rade na Balkanu svedoče o novim naredbama koje moraju da izvršavaju, a to je da zovu američke vozače i da lobiraju za Donalda Trampa. Zadatak i cilj koji imaju i koji moraju da urade jeste da obezbede 200.000 glasova i time daju svoj doprinos pobedi Donalda Trampa.

Sa druge strane im je obećana još veća dokapitalizacija od strane njihovih pravih vlasnika i slobodniji rad u Srbiji i SAD ukoliko dođe do pobede.

Većina vlasnika ovih firmi ne sme da dođe u SAD, jer su suočeni sa federalnim optužbama za prevare, tako da im sve ovo predstavlja egzistencionalno pitanje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati