Svet

[ Izvor: Beta ]

01. 06. 2020. 23:08 0

U Njujorku uveden policijski čas zbog demonstranata

Posle višednevnih demonstracija zbog ubistva Džordža Flojda, u Njujorku je uveden policijski čas koji će trajati od 23 sata do pet sati ujutro, saopštili su gradonačelnik Bil de Blazio i guverner savezne države Njukork Endrju Kuomo.

Na taj način Njujork se pridružio većem broju američkih gradova koji su, iz istog razloga, već uveli zabranu kretanja tokom noći.

De Blazio i Kuomo su rekli da im pljačkanje prodavnica, paljenje policijskih automobila i uništavanja druge imovine nije ostavilo prostora za bilo šta drugo, osim za uvođenje policijskog časa, prenosi AP.

Kuomo je istakao da se ne sme dozvoliti ljudima koji žele da ruše i diskredituju legitimne proteste da ugrožavaju javnu bezbednost.

I Kuomo i De Blazio, oba iz Republikanske partije, kritikovali su neke akcije policije, rekavši da su dodatno razbuktali proteste.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati