Svet

[ Izvor: Beta ]

16. 02. 2020. 15:05 0

Uhapšeno 12 osoba zbog planiranja terorističkih napada u Nemačkoj

U Nemačkoj je zbog osnivanja terorističke organizacije koja je planirala da destabilizuje i ruši ustavni poredak, uhapšeno 12 pripadnika radikalne desnice, pišu danas tamošnji mediji.

- Cilj desničarske terorističke organizacije je bio slabljenje i konačno rušenje državnog i društvenog poretka SR Nemačke. U tu svrhu napadima na političare, izbeglice i građane muslimanske veroispovesti želeli su da izazovu situaciju sličnu građanskom ratu - saopštilo je Savezno državno tužilaštvo u Karlsrueu.

Prilikom hapšenja kod njih su nađeni oružje i veća količina zabranjenog propagandnog materijala.

Sva dvanaestorica su nemački državljani. Uhapšeni su u petak u šest nemačkih saveznih država, a jedan je u bekstvu.

Nemački mediji pišu da je već neko vreme praćena ta radikalno desničarska grupa, a jedan od njenih koordinatora je već bio poznat policiji kao nasilni desničar te je bio pod stalnom prismotrom.Praćena je njihova komunikacija putem interneta i mobilnih telefona.

List "Velt am zontag", pozivajući se na istragu, piše da se grupa zvala "Tvrdo jezgro" (Der harte Kern") i negovala bliski kontakt s drugim radikalno desničarskim grupacijama poput "Sinova Odina" (po germanskom bogu rata Odinu) koja je 2015. u Finskoj organizovala oružane akcije "radi zaštite domaćeg stanovništva" od dolaska izbeglica.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati