Svet

Direktno.rs [ Izvor: RTS ]

16. 02. 2020. 13:39 0

Srbi se večeras vraćaju iz karantina u Francuskoj

Četvorica državljana Srbije, koji su evakuisani iz Vuhana u Francusku, gde su proveli dve nedelje u karantinu, doputovaće večeras oko ponoći u Beograd. Četrnaest državljana Srbije nalazi se i dalje na kruzeru "Dajmond princes" u Japanu, na kom je 355 zaraženih.

Kako je rečeno agenciji Beta u Ministarstvu spoljnih poslova njihov dolazak u Beograd očekuje se oko 23.45.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, u saradnji sa francuskim vlastima, organizovalo povratak četvorice državljana Srbije iz Eks-on-Provansa, u blizini Marselja.

Reporter RTS-a sa lica mesta kaže da će oni danas autobusima biti transportovani do aerodroma, odakle će redovnim civilnim letovima biti vraćeni u svoje zemlje.

Oko dva časa će poleteti avion sa državljanima Srbije.

Stefan Vojnić, jedan od Srba koji se nalazi u karantinu, rekao je ranije za RTS da su uslovi bili dobri, ali da je kretanje ograničeno na 150 metara u parku i na zajednički prostor za obroke.

Inače, juče je zabeležen i prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Evropi, i to upravo u Francuskoj. Preminuo je kineski turista.

U međuvremenu, 14 naših državljana je i dalje na brodu "Dajmond princes" u Jokohami. Od oko 3.500 ljudi na brodu, njih 355 je zaraženo.

Dvanaest naših državljana tamo radi, i oni su, kako navodi reporter RTS-a koji je s njima u kontaktu, u kabinama bez prozora i balkona.

Niko od njih nije zaražen.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati