Svet

[ Izvor: Stanje stvari ]

14. 02. 2020. 22:14 0

Gajić: "Srpsko proleće" na ulicama Crne Gore

Prema mišljenju doktora političkih nauka Stevana Gajića, žurba kojom je usvojena odluka o ulasku u NATO direktno je povezana s masovnim narodnim protestima u Crnoj Gori. U razgovoru sa Informativnom agencijom "Novorusija" ekspert je uveo termin "Srpsko proleće".

Parlament Severne Makedonije usvojio je 11. februara zakon o ulasku zemlje u NATO. Prethodno je u Makedoniji sproveden sumnjivi referendum o preimenovanju države.

- Makedonija se nalazi na putu u NATO, čemu je prethodila smena prethodne vlasti i neuspešni referendum na koji je izašlo samo 36 odsto upisanih birača, dok se prema Ustavu Makedonije referendum smatra održanim samo ako na njemu učestvuje 50 odsto birača, plus jedan glas. Uprkos tome, "kolektivni Brisel" (NATO i EU) proglasio je referendum "besprekornim", aplaudirajući makedonskim vlastima. Glasanje parlamenta Makedonije nastavak je serije pravno nakaradnih procedura. Situacija se razvija potpuno komično, Makedonija je postala prva država koje je ratifikovala dokument i pre nego što će stupiti na snagu jer će se to dogoditi tek kada sve zemlje NATO (sve vlade i parlamenti) donesu odluku o prijemu nove države u sastav Alijanse. Ovo pokazuje ropski odnos sadašnjih makedonskih vlasti prema NATO-u. Pri tome te vlasti praktično od prvog dana kinje slovensko pravoslavno stanovništvo, suštinski federalizujući zemlju, pretvarajući je de fakto u albansko-makedonsku državu, čak ponižavajuće izmenivši ustavni naziv zemlje. Odluka parlamenta o ulasku u NATO je "trešnja na torti" u toj farsi. Ovde su čak i šale neumesne, stvarnost Makedonije živopisnija je od bilo koje komedije - ispričao je Gajić.

Prema mišljenju eksperta, rukovodstvo NATO i globalisti suočili su se danas s takvim problemima na Balkanu koji su za njih apsolutno neočekivani.

- U Crnoj Gori koja je najnovija članica NATO ovih dana se događa narodni ustanak protiv vlasti. To je pravo Srpsko proleće, govorim s punom odgovornošću! Crnogorci su izašli na ulice noseći zastave Kneževine Crne Gore - to je srpska trobojka s belim orlom, dok je sadašnja državna zastava Crne Gore za narod postala strano telo. Danas oni pevaju "Kosovo je Srbija" iako je crnogorsko rukovodstvo priznalo Kosovo kao nezavisnu državu. Čak i na planini Sinjajevini, gde NATO želi da izgradi vojnu bazu i aerodrom, narod peva ‘Ne damo svetinje, ne damo planinu’. ‘Ne damo svetinje’ je glavni poklič protesta, zbog toga što vlast Crne Gore želi da otme svetinje Srpske pravoslavne crkve i proglasi ih državnom imovinom, što je izazvalo neverovatan narodni revolt.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati