Srbija

Direktno.rs

06. 10. 2024. 11:48 2

"Dve godine posle pokrenute istrage zbog pretnji VJT donelo zaključak da nema mogućnost za dalju proveru naloga"

"Dana 16. jula 2022. godine, primila sam ozbiljne pretnje putem društvene mreže Messenger od lica koje se predstavilo kao Vladimir Zaharijev, predsednik Opštine Bosilegrad. Pretnje su uključivale nasilje i ubistvo, čime su direktno ugroženi moji životi i životi članova moje porodice, uključujući moju decu", izjavila je Daniela Mihajlović iz GrO Stranke slobode i pravde Bosilegrad, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Pretnje su izazvale veliki strah i ozbiljnu psihološku štetu, a o svemu sam odmah obavestila nadležne institucije. Iako je istraga pokrenuta u septembru 2022. godine, i nakon dve godine postupanja, Više javno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal donelo je zaključak da nema mogućnosti za dalju proveru naloga na društvenim mrežama. Na osnovu njihovog zaključka, predmet je prebačen u evidenciju nepoznatih učinilaca, što znači da osoba koja je poslala ove pretnje još uvek nije identifikovana i nalazi se na slobodi.

Osećam se duboko razočarano i nezaštićeno zbog neefikasnosti sistema koji je propustio da pronađe počinioca i obezbedi zaštitu meni i mojoj porodici. Ovaj slučaj je pokazatelj koliko smo svi ranjivi u digitalnom prostoru i koliko su nam potrebne efikasnije mere zaštite i brže reakcije pravosudnih organa.

S obzirom na to da su pretnje usmerene na mene, moju porodicu i moju decu, jer sam predsedniku Vučiću htela da pokažem transparent tokom skupa u Bosilegradu "Predsedniče, mi smo gladni" kada su me priveli ljudi u civilu koji su se predstavili kao BIA, pozivam nadležne institucije da preduzmu sve dodatne korake kako bi se ovaj slučaj rešio i kako bi počinilac bio priveden pravdi. Takođe, apelujem na medije da prenesu ovu informaciju kako bi se povećao pritisak na institucije da obezbede pravdu i sigurnost za sve građane koji se suočavaju sa pretnjama. Unapred se zahvaljujem na vašoj pažnji i podršci", zaključila je Daniela Mihajlović iz GrO SSP Bosilegrad.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Električna turpija za nokte

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati