Srbija

[ Izvor: Telegraf.rs ]

04. 10. 2024. 13:21 0

U regionu besni nevreme, a evo kako će biti u Srbiji narerdnih dana

Stravično nevreme zahvatilo je područje Bosne i Hercegovine, a u Srbiji će sutra, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti umereno do potpuno oblačno uz slab i umeren severozapadni vetar, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima.

Veća kolićina padavina očekuje se na jugu i istoku zemlje i to u jutarnjim satima, kada će još uvek duvati slab do umeren južni vetar.

Najniža temperatura od 10 do 15, najviša od 14 do 20 stepeni na jugoistoku Srbije.

U Beogradu sutra umereno do potpuno oblačno uz slab i umeren severozapadni vetar, posle podne povremeno sa slabom, kratkotrajnom kišom. Najniža temperatura oko 12, najviša oko 16 stepeni Celzijusa.

U nedelju umereno do potpuno oblačno i sveže, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima. Uveče će uslediti prestanak padavina i razvedravanje.

Nakon kiše i hladnoće, sledi novi šok. Naime, naredne sedmice očekuje nas ponovo toplije vreme.

Prema prognozi, u ponedeljak i utorak biće pretežno sunčano, a u sredu prolazno naoblačenje s kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

Od četvrtka malo do umereno oblačno, uglavnom suvo i toplo.

Valja napomenuti da i vreme umnogome ume da utiče na zdravlje. Naime, vremenske oscilacije smetaju kako hroničnim bolesnicima, tako i zdravim ljudima.

Nagli skok i nagli pad vremenske temperature nepovoljno utiču na organizam, te se mogu javiti glavobolje, hipertenzija, nervoza, razdražljivost.

Lekari apeluju da je neophodno uzimati terapiju na vreme, izbegavati fizički napor, ali i javiti se na vreme na pregled ukoliko osetite probadanje, nedostatak daha, lupanje srca

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Sednica o litijumu

Zoran Živković [02.10.2024.]




Video dana

Pazi, vruće!

Anketa

Da li dva jajeta, kako kaže Toma Mona, mogu čoveka da drže ceo dan sitim?

Rezultati