Srbija

[ Izvor: Mediji ]

13. 09. 2024. 13:01 0

Alarm do kraja vikenda: Biće obilnih padavina i olujnog vetra!

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je na obilne padavine u subotu i nedelju na širem području Srbije, kao i na jak i olujni vetar na području Vojvodine i Zapadne Srbije.

U subotu uveče i u toku noći ka nedelji, kao i u nedelju, 15. septembra, na području Vojvodine, Mačve, Šumadije, kao i na teritoriji Beograda očekuje se veća količina padavina, od 20 do 40 mm za period od 24 - 36 sati, a na području Braničevskog okruga, lokalno i preko 40 mm, navodi RHMZ.

U subotu krajem dana i u toku noći ka nedelji, na području Vojvodine i zapadne Srbije duvaće jak severozapadni vetar, koji će u nedelju imati udare olujne jačine.

Sutra oblačno i hladno s kišom i lokalnim pljuskovima

U Srbiji će sutra biti oblačno i hladno sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji ponegde na istoku i jugoistoku mogu biti praćeni i grmljavinom.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), najniža temperatura iznosiće od 8 do 13, a dnevna od 13 na severozapadu do 18 °S na jugoistoku i istoku zemlje.

Duvaće umeren i jak zapadni i severozapadni vetar, koji će uveče i tokom noći na severu i zapadu imati i udare olujne jačine.

Krajem dana i u toku noći ka nedelji se očekuje intenziviranje padavina prvo u Vojvodini, zapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i na teritoriji Beograda.

I u Beogradu sutra oblačno i osetno hladnije, povremeno sa kišom. Intenzivnije padavine se očekuju uveče i tokom noći ka nedelji. Vetar umeren zapadni i severozapdni, uveče u pojaèanju.

Najniža temperatura u glavnom gradu oko 10, najviša oko 14 stepeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Frizbi na žaru

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati