Srbija

Direktno.rs

27. 08. 2024. 12:33 1

Opozicija podnela KRIVIČNU protiv gradonačelnika Novog Sada i direktora JKP "Vodovod i kanalizacija"

"Sve opozicione odborničke grupe u Skupštini grada Novog Sada predale su danas zajedničku krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u Novom Sadu protiv gradonačelnika Milana Đurića i direktora JKP "Vodovod i kanalizacija" Uroša Lončara zbog ugrožavanja zdravlja ljudi, jer se građanima već tri nedelje isporučuje voda koja nije u skladu sa Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće i koja nije za upotrebu u ishrani", navela je u saopštenju novosadska opozicija koje prenosimo u celosti.

"Tražimo od tužilaštva da ispita sve okolnosti i utvrdi odgovornost pojedinaca za novonastalu situaciju u vodosnabdevanju u Novom Sadu.

Prinuđeni smo na ovo, jer gradska vlast ćuti i drži građane u neizvesnosti, ne dajući nikakve informacije o kakvoj vrsti valjkastih crva se radi koji su se našli u vodovodu i da li kontaminacija još uvek traje.

Građani ne veruju gradskoj vlasti SNS, jer na sve njihove pozive da se koristi voda iz gradskog vodovoda, svedoci smo praznih rafova za flaširanu vodu u prodavnicama jer se masovno kupuje od strane Novosađana.

Očekujemo zbog urgentnosti od tužilaštva da brzo reaguje, utvrdi činjenično stanje i napravi pritisak na vlast da problem reši što pre u interesu svih građana i kazni krivce.

Krivičnu prijavu su podnele: Odbornička grupa "NADA ZA NOVI SAD - NOVI DSS - POKS", odbornička grupa "Kreni promeni Novi Sad", odbornička grupa "SRBIJA CENTAR - BRAVO NOVI SAD", odbornička grupa "Narodni pokret Srbije - Ekološki ustanak", odbornička grupa "STRANKE SLOBODE I PRAVDE I POKRET ZA PREOKRET", odbornička grupa "Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana i Zeleno levi front", odbornička grupa "Grupa građana Heroji - Miša Bačulov" i odbornica Lige socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI", zaključuje se u saopštenju novosadske opozicije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati