Srbija

Direktno.rs

21. 08. 2024. 13:59 0

Spirić: Istraga i smena odgovornih zbog pogibije rudara

"Opasni uslovi rada u rudniku "Lece" su još jednom doveli do gubitka ljudskog života. Rudari u rudniku "Lece" rade čak bez prava na beneficirani radni staž, što je sramotno i nedopustivo, s obzirom na opasnosti kojima su svakodnevno izloženi. Oni koji upravljaju rudnikom su fokusirani isključivo na profit, a vlasti se ne bave kontrolom uslova u kojima ljudi rade. Ljudski životi, zdravlje i uslovi rada rudara su na poslednjem mestu", izjavila je Jelena Spirić, narodna poslanica Stranke slobode i pravde i predsednica leskovačkog odbora SSP, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Ovo je već drugi rudar koji je poginuo zbog obrušavanja stena u oknu rudnika "Lece". Dvojica rudara su se ugušila od otrovnih gasova u jami, a bez obzira na takve tragične događaje, nadležni i dalje nisu preduzeli adekvatne mere za zaštitu života radnika. Rudnik "Lece" je tokom svih nesreća bio pod stečajem, sa istom stečajnom upravnicom kojoj je najvažnije bilo da nas spreči da snimimo izjavu, ne u rudniku, nego ispred njega, pa je pre samo desetak dana poslala obezbeđenje da nas u tome onemogući.

Podsećamo da ni dve godine nakon pogibije osam rudara u rudniku Soko, niko nije odgovarao. Ova kontinuirana nebriga za ljudske živote ne sme se više tolerisati.

Pozivamo na hitnu istragu i smenu odgovornih lica koja su svojim nemarom doprinela ovim tragičnim događajima. Vlastima na prvom mestu ne sme biti profit već životi ljudi!", zaključila je Jelena Spirić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Bodyguard

Zoran Živković [13.09.2024.]




Video dana

Rokenrol žurka - kolevke umesto podijuma

Anketa

Ko bi trebalo da nasledi Svetislava Pešića na mestu selektora Srbije?

Rezultati