Srbija

[ Izvor: Mediji ]

25. 07. 2024. 07:55 0

Stiže novi toplotni talas u Srbiju: Ovi dani će biti najvreliji

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano. Naime, kako navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u većini mesta danas će biti pretežno sunčano uz slab do umeren razvoj oblačnosti.

Uslova za kratkotrajnu kišu ili plјusak biće tek ponegde u brdsko-planinskim predelima, na jugu i jugoistoku Srbije, uglavnom u prvom delu dana.

Duvaće umeren, povremeno jak, severozapadni vetar, uveče u slabljenju. Najniža temperatura biće od 15 stepeni do 21, a najviša od 27 do 31 stepen.

Kada je reč o UV indeksu, u većini mesta je označen brojevima šest i sedam, što znači da je nivo zračenja visok. Najkritičnije je na Crnom Vrhu, Zlatiboru i Kopaoniku, gde je UV indeks obeležen brojem 8 što znači da je zračenje vrlo visoko.

Potrebno je izbegavati izlaganje direktnom suncu u periodu od 10 do 16 časova. Treba koristiti preparate sa zaštitnim faktorom u svim vremenskim uslovima, u svakoj sezoni. Preporučljivo je koristiti faktor zaštite od sunca SPF-30 i više, koji štiti od UVA i UVB zračenja.

Prognoza za naredne dane

Narednih dana će biti pretežno sunčano i toplo. U petak će temperature biti slične današnjim, a za vikend se očekuje porast temperature. Najtopliji dan biće nedelja, a u južnoj i istočnoj Srbiji i ponedeljak uz maksimalne temperature od 32 stepena do 37 stepeni.

U subotu će biti od 30 do 34 stepena, a u nedelјu od 32 do 37 stepeni. Nedelјa će biti najtopliji dan u većini krajeva, a ponedelјak na jugu i istoku Srbije.

Do kraja jula i početkom avgusta nastaviće se period toplog i uglavnom suvog vremena uz maksimalne temperature od 30 do 35 stepeni.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati