Srbija

[ Izvor: Mediji ]

18. 07. 2024. 09:30 0

RHMZ najavio pljuskove: U ovom delu Srbije će biti svežije

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će u naredna dva sata uz lokalni razvoj oblačnosti na području jugozapadne Srbije pasti kratkotrajna kiša, a u severnom Banatu i pljuskovi sa grmljavinom.

- Pljuskovi i grmljavine koji se na području Srbije očekuju u narednom periodu lokalno će biti intenzivniji i praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom - upozorio je RHMZ rano jutros.

Prema vremenskoj prognozi, očekuje na slabljenje intenziteta toplotnog talasa.

Danas će maksimalna temperatura biti od 33 do 37, u Beogradu oko 34 °C. U petak i za vikend očekuje se od 31 do 36 °C. RHMZ navodi da će u većim urbanim sredinama i dalje mogu očekivati tropske noći.

U Srbiji od sredine dana pljuskovi i grmljavina, temperature do 37

U Srbiji će danas u prvom delu dana biti pretežno sunčano, dok se sredinom dana i posle podne očekuje promenljivo oblačno i nestabilno sa pojavom pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji uz grad i jak ili olujni vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Kako se navodi, van grmljavinskih razvoja, vetar će biti slab do umeren, pretežno severozapadni, temperature od 17 do 37 stepeni. U Beogradu u prvom delu dana pretežno sunčano, sredinom dana i posle podne promenljivo oblačno sa pojavom lokalnih pljuskova sa grmljavinom i temperaturama od 21 do 34 stepeni.

U narednih sedam dana očekuje se postepeno slabljenje intenziteta toplotnog talasa, ali i povećanje nestabilnosti, pa se uz duže sunčane intervale tokom dana očekuje i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti intenzivni uz grad i jak ili olujni vetar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati