Srbija

[ Izvor: N1 ]

18. 07. 2024. 07:02 1

Koliko košta i šta je doneo stadion u Leskovcu

Leskovac je, uz Zaječar i Loznicu, grad sa novim stadionom. Ali ne trese ga fudbalska groznica, već fudbalska afera. Dubočica, jedini lokalni klub koji na njemu igra, kažnjena je sa osam miliona zbog nameštanja utakmica. Još osam miliona rashoda, pored miliona dugovanja kojima se ne zna broj, ukazuju iz opozicije. Gradonačelnik, pred prvu godišnjicu novog stadiona, međutim, kaže da su Grad i Leskovčani sa novim stadionom profitirali.

Leskovac i njegov…

- Biser, to je simbol grada Leskovca - kaže gradonačelnik Goran Cvetanović.

"Preskupa igračka", tvrdi opozicija.

O stadionu se zna da je otvoren pre skoro godinu dana, uloženo je 2,5 milijardi, ali ne koliko je u međuvremenu na njega potrošeno ili od njega zarađeno.

- Apsolutno, stadion je nerentabilan. Nema nikakvog profita grad od toga. Ja stvarno ne znam kako će oni da vrate dugove od 30-tak miliona - kaže Vladimir Šiškin iz stranke SRCE.

- Profitirali su građani Leskovca, zato što po istraživanju koje je rađeno, 60 odsto građana je zadovoljno ovim objektom zato što je dao novi sjaj - kaže gradonačelnik.

Lažni sjaj, kažu iz opozicije, stadiona u koji su uložene milijarde. Iz vlasti su još na otvaranju rekli da profit nije prioritet.

- Ne mora nikad da se vraća, ali je važno da se održava. Suština je u tome da se održava - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ili, kako se na jugu kaže - merak nema cenu. Ali čiji?

Koliko je taj stadion doneo građanima Leskovca?

- Pa ne baš nešto posebno.

- Neodgovarajući za tu ligu, a stadion je super.

- Skupo i promašaj - kažu građani.

U Leskovcu neki takođe kažu, stadion jeste u njihovom gradu, ali nije njihov. Utakmice tu igra tek klub istog imena. Ostali su bili samo na svečanom otvaranju.

- Postoji tačno broj sati koji su limitirani koliko može da se igra na tom stadionu, znači koliko mogu one pripremne utakmice, znate utakmica je nekad nepredvidiva, produžeci i tako dalje i zbog toga na samom stadionu igra Dubočica, ali zato ćemo omogućiti svim ostalim terenima koji su okolo da koriste i oni niži rangovi, odnosno deca - kaže Cvetanović.

- Kad dolazi Vučić i kad dolaze neki bitni funkcioneri iz SNS, onda silom nateraju decu i klubove da dođu da prave tu gužvu - kaže Vladimir Šiškin iz stranke SRCE.

Gužve na utakmicama, kažu, nema. Osim na onoj kada je igrala reprezentacija. Prošle godine ovde je igrao Čukarički, uz lokalnu Dubočicu.

- Bilo je navijača na prve dve utakmice, čini mi se tri, neka brojka koja je zadovoljavajuća, međutim kasnije kako je sezona odmicala, bilo je sve manje navijača, na kraju je to bio neki mizeran broj od 100, 200 ljubitelja fudbala koji su gledali te utakmice Dubočice - kaže novinar Marko Mitić.

Vrednost, kažu, ne treba tražiti u novcu, u broju sportista koji ga koriste ili publike. Pred prvu godišnjicu u Leskovcu se i dalje traži precizan odgovor, koliko košta i šta donosi leskovački biser.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati