Srbija

Direktno.rs

09. 07. 2024. 17:03 5

Spirić objasnila šta je vlast "zaboravila" da kaže pri veličanju Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kinom

"Pri veličanju Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Kinom, vlast je "slučajno" izostavila da će carine za proizvode poput paradajza, luka i kupusa, od kojih naši poljoprivrednici žive, biti u potpunosti ukinute tek za pet godina", izjavila je Jelena Spirić, narodna poslanica Stranke slobode i pravde.

- U međuvremenu, kineski krompir je već oslobođen carina, dok će naši proizvođači čekati pet godina za krompir a čak deset godina za maline!? Kao što vidimo, Vlada svesno favorizuje strane izvoznike, zanemarujući interese srpskih proizvođača, koji na primer, bacaju tone paradajza zbog mizernih cena, dok se naše tržište preplavljuje albanskim i makedonskim - navela je Spirić ističući da je vlast "umesto da subvencioniše domaće privrednike za otvaranje fabrika za preradu paradajza, kako bi viškovi, ali i proizvodi niže klase mogli da budu plasirani, ukinula carine na prerađen kineski paradajz, ostavljajući naše proizvođače na milost i nemilost već preplavljenom tržištu".

- Iako Martinović izgleda neupućen i nevešt u svom ministarstvu, što zapravo i jeste, poljoprivrednici ne zaboravljaju bezobrazluk i propala obećanja naprednjaka o ugovorenim cenama i poljoprivrednoj berzi, ali i obmane, jer će se toliko veličano "čelično" prijateljstvo sa Kinom zapravo svesti na mučno čeličenje domaćih proizvođača u borbi sa još jačom konkurencijom - zaključila je Spirić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati