Srbija

Direktno.rs

18. 06. 2024. 15:20 3

"Linglong, uz pomoć lokalne vlast, radi van zakonskih okvira"

Odluka Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu zivotne sredine da poništi rešenje Gradske uprave Zrenjanina, kojim je data saglasnost Linglongu da izgradi skladište neopasnog otpada bez izrade studija o proceni uticaja na životnu sredinu, je nedvosmislen dokaz da Linglong radi izvan zakonskih okvira Republike Srbije, a uz pomoć lokalne vlasti, izjavila je Dragana Isakov iz Stranke slobode i pravde Zrenjanin, čije saopštenje prenosimo u celosti.

- Nikada više čelnici Srpske napredne stranke u Zrenjaninu uz podršku glavnih perjanica nisu kršili Zakon i radili za stranog investitora ili kako država kaže investitora od nacionalnog značaja. Sama činjenica da je saglasnost Pokrajinskog sekretarijata data Linglongu nepravilna po više osnova, ukazuje nam da vlast u Zrenjaninu radi u interesu oktroisanog kineskog investitotora - dodaje.

- Preferencije zrenjaninskih naprednjaka jasno nam pokazuju da nas vode do najgoreg scenarija, a to je da Zrenjanin bude ekološka crna rupa Evrope, da su ljudi u ovim okolnostima na radnim mestima žrtvovani jer se sve radi mimo Zakona. Lokalni, a i nacionalni političari zaobilaze važne propise koji bi zaštitili i radnike i životnu sredinu - zaključila je Dragana Isakov.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idealan tajming

Zoran Živković [26.06.2024.]




Video dana

Neizbežan sudar

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati