Srbija

Direktno.rs

16. 06. 2024. 13:03 0

Jurkić (SSP): Nema za plate vaspitačicama, ali ima za "narodno veselje"

Novca za zaostale plate vaspitačicama u Vrbasu nema, ali zato ima za proslavu Spasovdana za koju je opštinska SNS vlast organizovala koncerte dva popularna muzička izvođača, ali krije od Vrbašana koliko ih je miliona platila iz iste opštinske kase, jer za "hleba i igara" ima, plus vatrometi naravno - izjavio je Mile Jurkić, pokrajinski poslanik Stranke slobode i pravde i predsednik OO SSP Vrbas, čiju izjavu prenosimo u celosti.

Jurkić ističe da pored toga, vrtić "Suncokret" prokišnjava, a zaposleni se posle svake veće kiše više bave sakupljanjem vode po sobama gde deca borave i spavaju, umesto pedagoškim radom sa decom.

- Roditelji su očajni, jer se nameće pitanje koliko je i do kada bezbedan boravak dece u tom objektu?! Stoga zahtevamo od predsednika Opštine Vrbas Predraga Rojevića da hitno odgovori zašto vaspitačima kasne zarade i kada će isplatiti zaostale plate, kada će sanirati neuslovni predškolski objekat, kao i koliko je tačno koštalo "opštenarodno veselje" za Spasovdan - rekao je Jurkić.

- A kako bi naprednjaci i znali da je obrazovanje stub svakog društva, kada veliki broj njihovih visokih funkcionera i ministara ima kupljene ili plagirane diplome raznih nazovi privatnih fakulteta?! Za njih je najvažnija obrazovna institucija Akademija mladih lidera, koja ih jedino osposobi za brutalne napade na svakog ko drugačije misli i to rečnikom neprimerenim ni za ulicu. Pored odgovora predsednika Opštine Predraga Rojevića koji zahtevamo, najoštrije osuđujemo sve napade na prosvetne radnike i nemar prema njima, izražavamo veliko žaljenje što nasilje buja u obrazovnom sistemu, na mestu gde ga ne bi smelo uopšte biti - zaključio je Jurkić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Idolatrija

Zoran Živković [21.06.2024.]




Video dana

Prevrtljiv pas

Anketa

Da li treba Dragan Stojković Piksi da ostane selektor Srbije?

Rezultati