Srbija

Direktno.rs

27. 05. 2024. 11:12 2

"Vlast uradila sve da oblačinske višnje u Merošini više ne bude"

"Vlast se oblačinske višnje u Merošini seti samo tokom manifestacije "Dani oblačinske višnje", jer je uradila apsolutno sve da je više ne bude. Nekada nepregledni hektari pod oblačinskom višnjom, danas su pustoš", izjavila je Jelena Milošević, narodna poslanica Stranke slobode i pravde, u razgovoru sa građanima Merošine.

Tokom obilaska manifestacije "Dani oblačinske višnje", za koju meštani Merošine kažu da je ruganje u lice, Milošević je, kako navodi, u razgovoru sa ljudima koji su nekada imali hektare pod višnjom, a danas svega nekoliko stabala tek da sačuvaju uspomenu na ovu specifičnu sortu utvrdila da je jedini razlog zašto višnje nema - nebriga države.

- Prošle godine cena otkupa iznosila je 35 dinara, što ne pokriva cenu berbe i obrađivanja, a otkup je trajao svega nekoliko dana zbog čega su ogromne količine višnje propale. I tako godinama unazad - objasnila je Milošević.

- Monopolisti na tržištu koji diktiraju cenu, nebriga države i nesigurnost naterale su proizvođače da odustanu od svojih višnjika. Od oblačinske višnje ostala je samo uspomena na nepregledne hektare višnjika, kolone berača i šlepera koji su našu oblačinku izvozili širom Evrope. U normalnoj zemlji koja brine o svojoj tradiciji i poljoprivrednicima, od oblačinke bi bio napravljen svetski poznat brend. U Srbiji su proizvođačima ostali samo gubici - zaključila je Milošević.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati