Srbija

[ Izvor: Mediji ]

13. 05. 2024. 11:22 0

Prognoza za celu nedelju: Neće nam se svideti

U Srbiji će danas u većem delu zemlje biti pretežno sunčano, s najvišom dnevnom temperaturom od 20 do 23 stepena dok se uveče i u toku noći očekuje umereno naoblačenje, pred jutro na zapadu i jugozapadu kiša.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije tokom dana biće promenljivo oblačno, ujutro i pre podne na istoku ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom, posle podne postepeno razvedravanje. Vetar slab do umeren, severni i severoistočni, na istoku istočni. Jutarnja temperatura iznosiće od 6 do 11, a najviša od 20 do 23 stepena Celzijusa.

I u Beogradu će danas biti pretežno sunčano uz slab severni i severoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od 7 do 10, a najviša oko 23 °C. Uveče i u toku noći malo i umereno oblačno.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, do ponedeljka, 20. maja, promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom u utorak i sredu mestimično se očekuju u zapadnim, južnim, centralnim i jugoistočnim, a u drugoj polovini sedmice, uz porast temperature, ponegde i u ostalim predelima.

Na sajtu RHMZ je osvanula i posebna najava vremenskih prilika koje nas očekuju narednih dana - prvo pljuskovi s grmljavinom, a onda jak vetar.

- Nakon ponedelјka (13.05.) koji će u većem delu Srbije biti suv i uz dosta sunčanih perioda, u utorak i sredu (14 – 15.05.) na zapadu, jugu i jugoistoku zemlјe padaće kiša, a u oblasti lokalnih plјuskova sa grmlјavinom očekuje se količina i od 10 do 20 mm padavina, lokalno i više. Od srede (15.05.) u Vojvodini, Podunavlјu i Pomoravlјu pojačavanje jugoistočnog vetra (košave), koja će duvati sve do nedelјe, a najjači udari vetra očekuju se u četvrtak i petak (16. i 17.05.) kada će na jugu Banata prelaziti 24 m/s, a na području Beograda povremeno dostizati od 15 do 17 m/s (odnosno od 55 do 60 km/h) - navodi se.

Za vikend promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a u košavskom području do nedelje i dalje vetrovito.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Tradicija

Zoran Živković [24.07.2024.]




Video dana

Avantura zove

Anketa

Da li ste za kopanje litijuma u Srbiji?

Rezultati