Srbija

[ Izvor: Mediji ]

22. 04. 2024. 10:51 2

Radnik teže povređen od strujnog udara na železničkoj stanici

Radnik firme koja obavlja poslove obezbeđenja teže je povređen ovog ponedeljka od strujnog udara iz kontaktne mreže iznad pruge u železničkoj stanici Pančevo Glavna, saopštila je Infrastruktura železnice Srbije.

Nesreća se dogodila u 7.55 sati na petom koloseku, dok je radnik obilazio teretni voz i vagone koji su se nalazili u stanici.

Do nesreće je došlo kada je ovaj radnik prilikom obavljanja svojih poslova ušao u strujno kolo kontaktne mreže iznad pruge i tom prilikom doživeo strujni udar.

Odmah je obaveštena Hitna pomoć.

U saopštenju se podseća da kroz kontaktnu mrežu prolazi struja visokog napona od 25.000 volti, a strujno kolo može da bude i po nekoliko metara od strujnih vodova.

Iz Infrastrukture železnice Srbije objašnjavaju da u takvim slučajevima nije neophodno da se dodirnu vodovi, već je dovoljno da se samo uđe u strujno kolo i doživi strujni udar, koji se najčešće tragično završava.

To preduzeće još jednom upozorava i apeluje da se ne prilazi kontaktnoj mreži i zoni visokog napona iznad pruge, kao i da se poštuju propisi i svi znakovi upozorenja u blizini pruge, kako ljudski životi ne bi bili ugroženi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati